World Space Week 2015 / Saptamana mondiala a spatiului cosmic 2015
07-10-2015 10:00

Ca in fiecare an, in perioada 4-10 octombrie, are loc World Space Week sau Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, un eveniment organizat de Adunarea Generala a ONU in cinstea lansarii primului satelit artificial, Sputnik 1, pe 4 octombrie 1957 care marcheaza practic debutul explorarii spatiale.

Zece ani mai tarziu, pe 10 octombrie 1967, in conditiile extinderii acestor operatiuni si a unui numar in crestere de tari cu activitati in spatiu, se puneau bazele legale si se trasau primele reglementari in domeniu, prin semnarea tratatului international Treaty on Principles Governing the Activites of States in the Exploration and Peaceful Uses of Outer Space, including the Moon and Other Celestial Bodies.


Revenind la prezent, in 2015 evenimentul se va desfasura sub sloganul ‘Discovery’, referire la descoperirile spatiale care ne ajuta sa ne cunoastem trecutul si sa ne anticipam viitorul.

Ca si anul trecut echipa Space Alliance promoveaza acest eveniment printr-o actiune proprie, invitandu-va in aceasta perioada sa ne trimiteti pe adresa de email contact[at]spacealliance.ro cat mai multe intrebari referitoare la tehnologia spatiala.
Ele vor fi centralizate si mai tarziu veti primi raspunsurile.
In speranta ca aceasta actiune se va bucura de interesul dumneavoastra tinem sa multumim in avans tuturor celor care vor participa.

Credit WSW
http://www.worldspaceweek.org

jQuery Menu by Apycom