Soyuz MS 04
20-04-2017 13:36
Activitatile la bordul ISS continua in ritm alert. Dupa lansarea de acum doua zile a cargoului Cygnus OA 7 si dupa aducerea la sol, la bordul capsulei Soyuz MS 02, a echipajului expeditiei 50-51, azi dimineata a fost lansata o noua capsula spatiala Soyuz MS, cea cu numarul 4, avand la bord echipajul misiunii 51-52 compus din comandantul de zbor Fyodor Yurchikhin (Rusia) si Jack Fischer (SUA). O configuratie neobisnuita, cu doar doi astronauti la bord, dictata de planurile Roskosmos de a reduce costurile in programul ISS.

Lansarea a avut loc de la cosmodromul din Baikonur la 07:13 GMT la bordul rachetei Soyuz Fregat. Capsula a trebuit sa efectueze mai multe manevre pentru a putea intercepta Statia Spatiala Internationala in doar patru orbite terestre si aproximativ 6 ore de zbor.
Andocarea la modulul Poisk era asteptata si a avut loc la ora preconizata, 13:23 GMT, cei doi astronauti fiind intampinati de echipajul aflat acum pe statie: Peggy Whitson (SUA), Thomas Pesquet (Franta) si Oleg Novitskiy (Rusia).
Pesquet si Novitskiy isi vor termina misiunea pe 2 iunie, in timp ce ceilalti 3 astronauti vor reveni pe Pamant abia pe 3 septembrie.


Credit NASA / Roskosmos


jQuery Menu by Apycom