Un nou radar in spatiu pentru Japonia
19-06-2018 14:47
In urma cu o saptamana, pe 12 iunie, in plina discutie despre acordul dintre SUA si Coreea de Nord, un acord care doreste sa detensioneze amenintarea nucleara, Japonia realiza o noua lansare strategica pentru securitatea sa, semn ca lucrurile in Asia de Sud-Est sunt departe de a fi rezolvate.

La 04:20 GMT, racheta H2A pleca de pe rampa de lansare a bazei spatiale Tanegashima Space Center si plasa, dupa un zbor de cateva minute, intr-o orbita polara, satelitul de spionaj IGS Radar 6.
Asa cum spune si numele, este vorba despre o platforma radar pentru sistemul Information Gathering Satellite, ceea ce inseamna ca ea va putea realiza observatii indifferent de conditiile de luminozitate (noapte/zi) sau de cele meteorologice.
Acesta este al saptelea satelit radar al seriei de spionaj IGS operate sub conducerea biroului Satellite Intelligence Center, aflat direct in subordinea guvernului nipon. In acest fel executivul de la Tokio reuseste sa adune date despre situatia geo-politica din zona, intr-o maniera independenta de aliatii sai occidentali (cu care de altfel colaboreaza strans si schimba informatii).

Un alt satelit, de tip optic, fusese lansat nu mai departe de luna martie.


Credit JAXA

jQuery Menu by Apycom