Prima lansare comerciala de la Pacific Spaceport Complex, a celor de la Astra Space, nereusita
03-08-2018 23:04
Intr-o discretie totala, baza spatiala Pacific Spaceport Complex din Alaska, a gazduit pe 20 iulie prima lansare comerciala. Compania Astra Space a trimis intr-un zbor de test suborbital, racheta sa Rocket 1.

Misiunea fusese aprobata inca de la inceputul anului de Autoritatea Aeronautica Americana FAA (Federal Aviation Administration), initial luna aprilie fiind luata ca referinta – de altfel despre acest lucru am scris la vremea respectiva. Insa din cauza unor probleme tehnice, cei de la Astra Space au preferat sa o amane.


Licenta FAA
Licenta FAA


Nu de bun augur, pentru ca pare sa fi fost in continuare probleme in timpul zborului de pe 20 iulie. Astra Space nu a comentat in nici un fel evenimentul, iar cei de la complexul Alaska si de la FAA s-au rezumat sa spuna ca zborul nu a fost unul reusit. Investigatii mai amanuntite asupra datelor colectate de la racheta vor avea loc in perioada urmatoare si probabil cu aceasta ocazie vor aparea si primele detalii.
Rocket 1 este o racheta din clasa mica (incarcatura in orbita LEO sub 100 kg), intrand in competitie directa cu Electron a celor de la Rocket Lab si cu Vector R a celor de la Vector Space Systems.
Ambele companii vor lansa din Alaska in viitor, de altfel Vector chiar anul acesta.


Pentru a face fata activitatii spatiale, in crestere, SUA mai aduce un complex pe lista locurilor de lansare. Pacific Spaceport Complex Alaska intra pe piata comerciala

http://www.spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20180502135659


Credit Pacific Spaceport Complex / Astra Space


jQuery Menu by Apycom