Lasati China sa doarma. Partea 5. 2 x China
15-08-2020 12:03
In acest scurt articol vom vorbi despre ultimele doua lansari realizate de pe teritoriu chinez, care au ridicat statistica Beijingului la 22. In acest moment SUA au si ele tot 22 de zboruri in cont, insa 3 dintre ele sunt realizate de pe teritoriu neo-zeelandez de compania Rocket Lab.

Primul zbor a avut loc de la baza spatiala TSLC (Taiyuan Satellite Launch Center) pe 25 iulie si a adus in prim plan racheta CZ 4B. Trei pasageri au fost incarcati la bordul ei: ZY-3 03, al treilea satelit al seriei de observatie a Pamantului Ziyuan-3, Tianqi 10 un mini satelit de tip M2M/IoT al operatorului telecom Guodian Gaoke si Longxia Yan 1 (Lobster Eye X-ray Exploration Satellite) un mini satelit pentru astronomie in banda X, un proiect comun intre universitatea din Hong Kong si universitatea Nanjing.
 

Al doilea zbor s-a produs pe 6 august, de la Jiuquan. Racheta CZ 2D a transportat intr-o orbita 664 km x 616 km x 98 grade inclinatie al patrulea satelit Gaofen 9 parte a sistemului CHEOS (China High-definition Earth Observation System). Gaofen 9 mai primise doi alti sateliti in lunile mai si iunie.
El a fost insotit in zbor de TKW (Tsinghua Kexue Weixing) un satelit operat de universitatea Tsinghua, insa construit de britanicii de la SSTL.


Credit CNSA

jQuery Menu by Apycom