Dupa un an de pandemie, 2021 debuteaza in forta. Partea 3
01-10-2021 03:29
Continuam articolul nostru de ieri, in care faceam o mini retrospectiva a anului cu 3 luni inainte de incheierea sa, cu o noua parte. 
Spuneam ca statistica este dominata, asa cum era de asteptat, de cele trei super puteri spatiale SUA, China si Rusia, care au in acest moment o pondere de 41%, 36% si respectiv 16% din totalul lansarilor la nivel global (38 lansari americane, 34 in contul Chinei si respectiv 15 pentru Rusia).

In plina competitie intre ele, nici una dintre aceste trei super puteri spatiale nu si-ar fi permis sa apese mai incet pe pedala de acceleratie, si nici nu au facut-o.

In total vedem 94 de zboruri la sfarsitul lunii septembrie 2021, insa prin extrapolarea ritmului lansarilor din acest an, ne putem astepta, ca in pofida perturbatiilor produse de pandemia de Covid, sa depasim bariera simbolica de 120, ceea ce ar aduce un nou record al ultimelor trei decade dupa incheierea razboiului rece.
Ca o nota personala - din pacate distanta fata de restul plutonului s-a marit considerabil (incluzand aici si Europa).

Publicam mai jos cifrele simple, fara alte comentarii suplimentare, insa vom reveni desigur pe sfarsit de an, cu un nou articol, pentru a vedea daca predictia celor 120 de zboruri spatiale s-a adeverit sau nu.

jQuery Menu by Apycom